NIEUWSBRIEF 31 – VIONA WESTRA

Beste,

Nummer 31: mooi om een nieuwe jaargang mee te beginnen. En vermits ik mezelf wat aan de luie kant vond in 2015 (maar blijkbaar zijn anderen het daarmee niet eens en dat is een geruststelling), vliegen we er na de wintermaanden weer in. Daar gaan we:

WOENSDAG 2 MAART

De straatfilosoof (zo noemt hij zichzelf toch) Bleri Llesi stelt zijn nieuwe boek voor in de bieb van Vilvoorde om 20u: “Liefde in tijden van angst”. De liefde niet als peperkoeken versie zoals in vele romannetjes of filmscenario’s beschreven. Maar welke dan wel? Ik ga hem die vragen onder de neus duwen… en worden we daar dan minder angstig van?
Als U hem wel of niet gelooft en wilt komen luisteren en tussenkomen… geef dan een seintje: machteld.Lintermans@bibliotheek.be.
De toegang is gratis.

°°°

VRIJDAG 4 MAART

jazz tia touchaOns jazzcombo brengt onder de naam “tia toucha” een volle avond vooral Braziliaanse jazz en standards. Wil je niet zittend luisteren, dan ga je de dansvloer maar op. Als bijlage krijgt U de flyer toegestuurd. John (die op dit ogenblik in Rio zit voor de nieuwe kneepjes en waarmee ik vorig jaar in de studio ginder zat) is dan terug en met Jean en Filip gaan vanaf 20u de poppen aan het dansen. Waar? Hoeve Nothengem in de Sint Lambertusstraat 1 in Nossegem. Start om 20u. Einde is een vraagteken.
Graag reserveren (en dan betaal je achteraf maar 10€ i.p.v. 12€) bij Edwin De Clercq (0485 76 37 89) of Paul Vaes (0477. 715213)
Of via inge.reyns@skynet.be.

°°°

ZATERDAG 5 MAART

Het is weer internationaal vrouwenweekend rond 8 maart. Vanaf vrijdagavond 4 tot maandag 7 maart is er een groot tentenevent op het martelarenplein aan het Leuvense station.

We gaan er 2 projecten animeren:
Van 17 tot 19u: een praatcafé rond transgenders en genderidentiteit.
Ism Holebihuis, DeMensNu en het Vermeylenfonds hebben we een praat-en muziekcafé. Wie zitten er op de praatstoel?
Fran Bambust (journaliste, schrijfster van kinderboeken, heeft haar bedrijfje “Ovum Perplexicorum” en heette vroeger Franky), Myrte Dierckx (wetenschappelijk onderzoeker Universiteit Antwerpen over transgendergezinnen), medewerkers van het Holebihuis en van çavaria… Chris Mazarese zorgt voor de muzikale omlijsting en we tonen de diavoorstelling van Danny Eeraerts… U weet toch dat de transgender verkozen werd tot “Mens van het jaar 2015?”
Wie zit er achter dat uiterlijk? En is het wel belangrijk of het een hij of zij is? We hebben twee uur de tijd om er kennis mee te maken.
Toegang vrij. Alle info op de website van deMensNu.

°°°

EN NOG ZATERDAG 5 MAART

Maar dan van 20 tot 22u: in dezelfde tent: “Ik kom van ver”.

Ik mag ze weer aan U voorstellen: de migrantenvrouwen die hun thuis in Leuven hebben gevonden en hun gevoelens in hun beste Nederlands en in poëtische vorm met U willen delen. Een schitterend boek met foto’s en verhalen hoort erbij en dat alles in een voorstelling met een prachtige achtergrond aan beeldmateriaal.
De tent is verwarmd en U kunt voor nog meer warmte zorgen. Een project van de dienst Diversiteit en Gelijke Kansen van de stad Leuven. Info: ingrid.stouffs@leuven.be.

°°°

Op 18 maart zorgt de Appeltuin in de wendadigheidsstraat weer voor een superprofessioneel jazzgebeuren met het Peer Baierlein South Quartet.

En dan wordt het volop lente en vraagt de tuin weer aandacht. Noteer alvast dat het eerste weekend van juni de tuin weer open gaat met dank aan Natuurpunt en Velt (en mezelf). Mocht U deze nieuwsbrief niet meer wensen, geef me een seintje:
vionawestra@kankan.be of via de website www.kankan.be

Hopelijk tot een dezer! Viona