Muziek

Tia Toucha liet weer van zich horen begin maart. In Nossegem hadden we een volle zaal voor Braziliaanse jazz en standards. Ook muziek van Charlie Parker, Oliver Nelson, Arthur Blake, Thad Jones… deed haar intrede. Samenstelling groep: zie hiernaast.

 Vanwaar die bezieling?

Pianoles vanaf mijn 6° leerjaar tot aan de unief. Zong achteraf in het dubbel kamerkwartet van Jan Hellinckx (vroeger leider koor Sint Lievenscollege) – ontdek de blues in 1964 en maak De Harp onveilig met de Frakke en de Nakke – later “Fucking Blues” met Gents trio – Allerlei programma’s met arbeidersliedjes en liedjes over wereldsolidariteit tijdens jaren 60-70.

–       Discografie:

Na ontdek De Ster (1968): single “I drink the wine” Cardinal records

“Mad Curry”: (1970-1971): elpee + single “Antwerp”

  • 5 longhaired children
  • Music, the reason of our happiness 

“Stainless Steel”

Vocals op “the passing show” van Sonny Zandueta

Vocals bij “Milkshake Banana” (broertjes Van den Driessche)

Liedjes met Wim De Craene voor jeugdprogramma “vinger in de pap” – BRT

2 nummers op LP “Boos blijven” (socialistische partij)

Backing vocals in koortje met Sonja Pelgrims en Ingrid Pollet (+) voor Fernand Legrand, Cecile van Dijck, Micha Marah e.a.

Opname voor radio 3 (Piet Andriessen) met stoute middeleeuwse liedjes onder leiding van Paul Van Nevel.

Optredens met BRT-jazzorkest o.l.v. Etienne Verschueren (+)

Optredens met combo van gitarist Guido De Simpelaere en Frank Tomme, gastvocaliste voor Boomse Bigband (Robert Verelst) en Leuvense bigband (Johan Van den Driessche)

  • Dindi
  • If you never come to me 

Podiumwerk: speelde bij “het Trojaanse Paard” eind de jaren 60 in de keizerstraat in Antwerpen + maakte en schreef strijdtoneeltjes voor jongeren en studenten over Vietnam, oorlog, vrede, Chili, e.d.

Maakte poëzievoorstellingen op maat van vernissages of thema’s… en werkte samen met Ioanna Psalti, de Grieks-Engelse regisseur en schrijfster.

  • Een Goed Gevoel

We maakten een podiumprogramma met het jazzcombo over de figuur van Pablo Neruda, van Bertolt Brecht en Nelson Mandela en zijn strijd tegen de apartheid. In 2014 kwamen we met Jan was een flinke jongen op de proppen: in plaats van een ode aan de dappere oorlogshelden werd het een poëtische en jazzy ode aan de vrede, tegen de gruwel van de oorlog. Dat programma loopt nog… want vrede is soms ver te zoeken.

affiche_jazz-OraJazzcombo “tia toucha” met Filip Verneert (Gitaar), John Snauwaert (sax) en Jean Van Lint (bas)

In het BRT-archief zitten opnamen voor “binnen en buiten”, de “Nand Buyl show”, de kastelenreeks van Jules Claes, de reeks “dzjin”  over Vlaamse kleinkunst en rock, “Vinger in de pap”, een 11-juli-uitzending over de rebel Tijl Uilenspiegel (Marijn De Valck was Tijl – ik Nele), een nieuwjaarprogramma van de SOM (Socialistische omroep) met Wim De Craene, Luc Weyns (zijn allereerste TV-optreden!), Liliane Dorekes (de kotmadam), e.a., opnames voor “Hier spreekt men Nederlands”, de reeks “handel en wandel” (scenario’s, interviews en presentatie) voor de Instructieve Omroep en vele losse multimediale reeksen over sociale zekerheid, veiligheid in huis, “hefboom”, “wie slim is sorteert”, “ecologisch tuinieren”, enz.

Later voor ROB-TV was ik nieuwspresentator, presentator van een wekelijks weekend-praatcafé en reportagemaker en presentator van het dagelijkse sportprogramma.

Ps. Als ik dit alles overlees vind ik het een beetje pedant overkomen… Heb ik dat echt allemaal gedaan? En wat ben ik nog vergeten…

en wat wil ik nog allemaal doen?

 

Theatermonologen