Moet de aarde naar de maan?

vuilbakEen voordracht die binnen gluurt in onze leefgewoontes. We vinden het zo normaal dat moeder aarde zich laat leegplunderen: we ontbossen, we halen alles uit de diepe groeven wat er inzit, we hebben er met onze knappe koppen voor gezorgd dat wetenschap en techniek elke dag voor nieuwe mogelijkheden zorgen, maar we springen er onbezorgd mee om, zonder na te denken aan de gevolgen van onze nalatigheden.

Nieuw is in, en als dat even voorbij is mag het weer weg. De afvalberg op.

Daarin zitten ondertussen hopen materialen die weer herbruikbaar zijn. De recyclage-industrie pikt daar gretig op in, maar kan niet alles verwerken. En we vergeten dat er meer ecologische alternatieven zijn, duurzaam, vaak ook iets duurder, maar op lange termijn verhinderen ze catastrofes.

Hoe onbezorgd zijn we zelf? Denken we twee keer na tijdens het inkopen, het koken, de maaltijden? We klagen over de harde tijden, maar we springen kwistig om met water, met gas en elektriciteit.

Een voordracht met heel wat weetjes, verhalen en zelfs liedjes en versjes voor het grote publiek. En met een quiz waar je weer iets wijzer en vrolijker van wordt…

 

Voorwaarden: klein podium met tafeltje. Beamer en technische apparatuur onnodig. Bij meer dan 60 mensen in de zaal wel een goede microfoon voorzien.
Prijs: 130€ + O,30€/km transportvergoeding. Vrij van BTW art 44 journalistieke prestatie.
U krijgt een officiële factuur.